Om naturisme

Naturisme er en livsstil der mennesker frivillig velger å være nakne i naturen eller i sosiale sammenhenger, uten seksuelle intensjoner. Fordelene med naturisme er økt selvfølelse, kroppsbilde og livskvalitet. Bli med i et frigjørende og åpensinnet fellesskap.

Lover og regler

I Norge finnes det ingen lover som forbyr offentlig nakenhet, men det finnes lover mot uanstendig adferd. Dette vurderes ut fra skjønn. Det betyr blant annet at det er lov å bade naken eller gå fjelltur så lenge det ikke er til sjenanse for andre, og det er lov til å arrangere nakenaktiviteter som kroppsmaling og naken yoga. Naturlig.org har en lengre artikkel om lovligheten av nakenhet i Norge.

I naturistmiljøet gjelder vanlig folkeskikk. Oppfør deg som du ville gjort når du er påkledd. se folk i øynene og ikke stirr. En av de vanligste bekymringene for menn er å få ereksjon, men dette er sjeldent et problem i praksis. Bare dekk til med håndkle eller gå i dybden av vannet og oppfør deg normalt til det går over.

Norsk Naturistforbund

NNF er det sentrale organet for naturismen i Norge. Man kan ikke være direkte medlem i NNF, men i en av underorganisasjonene, som for eksempel Rogaland Naturistforening. På NNF sin hjemmeside får du oversikt over det nasjonale tilbudet for naturister. Når du melder deg inn i en forening får du også et INF-pass som gir tilgang til naturistsenter over hele verden.

Det finnes en gruppe for unge naturister mellom 18-33 kalt UNG NNF. UNG har egne arrangementer inkludert sommerleir. De kan nås på mail ung.nnf@naturist.no, tlf 40052402, rnf.naturist på Snapchat eller gjennom egen facebook gruppe.